Att något så tråkigt även ska vara så jobbigt

Tvättstugebokning är något som fått mig matt många gånger. Att behöva gå ner i tvättstugan för att se om några tvättider är lediga, upptäcka att nästa lediga tid är om fem dagar, en vecka senare komma på att jag inte kommer ihåg när jag bokade tvättstugan, gå ner för att upptäcka att jag missat min tid och sedan göra allt igen…

Detta är naturligtvis ett stort I-landsproblem, men i alla fall ett problem som jag när jag var föräldraledig ett halvår tänkte att det borde man ju göra något åt (bilden ovan är bokningstavlan för lägenheten vi bodde i då). Jag lyckades väl inte komma allt för långt under den tiden med någon typ av lösning (lyckades inte heller ta något grönt-kort i golf, läsa en bok om dan eller lära mig surdegsbakning) men några enkla skisser och planer för hur man borde gå tillväga kom fram i alla fall.

Efter att ha pratat runt med andra kring detta och genom att själv finna att det finns ju fler saker som borde kunna moderniseras. Alla dessa lappar i trappuppgångarna och brevlådan med information från styrelsen, avsaknaden att enkelt kunna hitta stadgar och årsredovisningar borde också kunna göras bättre.

Fortsatt skissande, mycket snack (många stunder lite verkstad) och efter att testat lite olika vägar så har vi nu snart fått fram grunden till vad som borde kunna lösa dessa problem. Vi kommer inom kort komma igång med en pilot för att testa, utveckla, testa, utveckla etc och sen får vi se var vi hamnar.

Det är faktiskt ganska spännande!